Названо потенційні напрямки нового наступу росії та перелік міст, які будуть під ударом

Поділився експерт

Окупаційні війська рф протягом зими-весни можуть спробувати переломити хід війни і повернути собі стратегічну ініціативу. Про це заявив координатор «Інформаційного спротиву» Костянтин Машовець в інтерв'ю РБК-Україна.

Існує ризик, що ворог завдасть два удари, які сходяться: один у бік Запоріжжя - Дніпра, інший - назустріч, але через Харківську область, Полтаву та Кременчук.

За словами Машовця, окупанти у намаганнях повернути собі ініціативу на фронті можуть вдатися до стратегічної наступальної операції. Проте, за словами експерта, вона навряд буде такого ж масштабу, як у лютому 2022 року, тобто наступу з кількох напрямків.

«Я вважаю, наприклад, що противник буде намагатися провести в східній операційній зоні, на лівобережжі України якусь одну велику, стратегічну операцію. Її метою буде оточення та розгром нашого угруповання військ на Сході або його частини», - сказав Машовець.

На його експерта, війська рф можуть завдати два удари, які сходяться: один у бік Запоріжжя - Дніпра, інший - назустріч, але через Харківську область, Полтаву і Кременчук. Для цього окупантам потрібно буде зосередити та розгорнути два угруповання.

Одне - на півдні, друге - в районі Бєлгородської і Курської областей.

«Чому саме там? Тому що там найменша відстань від російського кордону до Дніпра. Якщо говорити дуже приблизно, то місце, де ці два угруповання мають зійтися - район Павлограда», - пояснив координатор «Інформопору».

На думку експерта можливо, росіяни обмежаться серією оперативно-тактичних операцій або спробують організувати одну велику стратегічну операцію.

«Я не можу дати зараз гарантію - вдасться їм це чи не вдасться. Я вважаю, що на сьогодні таку вірогідність можна оцінювати як 60 на 40: де 60 - не вдасться, 40 - вдасться або в повному обсязі, або частково. Наскільки я розумію, до намагання повернути собі стратегічну ініціативу росіяни готуються доволі серйозно», - додав Машовець.

Щодо наступу білорусі, то експерт вважає, що цей напрямок, швидше за все, буде відволікаючим ударом.

Раніше в РНБО повідомили, яке місто залишається головною мрією путінських фантазій

У розвідці також розповіли, коли у війні в Україні розпочнеться вирішальний етап

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена