Названо суму, яку втрачає економіка України від повітряних тривог вдень

Солідні кошти

Фото ілюстративне

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев назвав суми втрат для економіки держави під час повітряних тривог. Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев на своїй сторінці у «Facebook».

За його словами економіка України втрачає від масштабних повітряних тривог впродовж  робочого дня щонайменше 7,5 млрд грн.

«Очевидно, що ударами по нашій країні в понеділок вранці, коли люди ідуть на роботу, ворог не тільки намагається завдати удару по енергетичній інфраструктурі, але й паралізувати економічну активність», — резюмував він.

З його слів, втрати від масштабних тривог, що тривають у робочий день, обраховуються щонайменше у 7,5 млрд грн втрат для ВВП.

«Тому важливо організувати роботу як державного, так і приватного сектора економіки віддалено/в неробочі години/у вихідні таким чином, аби не тільки компенсувати простій, але забезпечити виробництво необхідної для перемоги продукції», — заначив Гетманцев.

Українська економіка цього року скоротиться майже на 32 %, а річна інфляція прискориться до 30 % через шкоду, завдану вторгненням росії. 

Цьогорічний економічний спад був спричинений зниженням внутрішнього попиту, порушенням логістики та великими втратами робочої сили та виробничого потенціалу, спричиненими війною.

У звіті НБУ про інфляцію зазначено, за умов підвищення безпеки та попиту, валовий внутрішній продукт буде зростати приблизно на 4–5 % на рік у 2023 і 2024 роках.

Раніше повідомлялося, що з початку року ВВП України скоротився на 30 %.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена