Названо суперечливі пункти законопроєкту про мобілізацію, які переглянуть до другого читання

Назвав Давид Арахамія

Фото ілюстративне

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає неприйнятною норму законопроєкту №10449 про мобілізацію.Про це він написав у Telegram.

На його думку дві норма буде переглянута, а саме та, яка передбачає можливість блокування рахунків громадян, які ухиляються від військової служби.

"Вчора проголосували в першому читанні законопроект №10449 щодо військової служби, мобілізації та обліку. Питання до нього є у всіх. Будемо працювати над ними в комітеті до другого читання…Точно неприйнятними є норми щодо блокування особистих рахунків громадян. Не бачу в Раді тих, хто б таке підтримував. Це питання, які вже в роботі", - зауважив Арахамія.

Він додав, що питання людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає, залишать в редакції чинного законодавства.

За словами Арахамії, парламентарі ще раз переглянуть підхід до аспірантів. Нардеп зазначив, що наразі фінального рішення ще немає − шукатимуть компроміс.

Читайте також: Компенсація за піднайом житла у 2024 році: скільки отримають військові?

«Також працюємо в міжфракційній робочій групі над іншими пунктами законопроекту. Маємо збалансувати інтереси військового командування, бізнесу і громадян. Завдання не з легких, роботи буде багато», − підсумував глава фракції «Слуги народу».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена