НБУ відніс «Банк Січ» до категорії неплатоспроможних

Це пов’язано з невиконанням банком зобов’язань перед НБУ за кредитами рефінансування через недостатність коштів

Фото: інформативне

Відповідно до закону, невиконання зобов’язань перед кредитором через брак ліквідності є підставою для віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомили у НБУ.

«Власники істотної участі АТ «Банк Січ» не вжили дієвих заходів для поліпшення його фінансового стану для забезпечення спроможності виконати у встановлений Договором строк свої зобов’язання перед Національним банком», — повідомили у НБУ.

У НБУ також зауважили, що діяльність банку характеризувалася неякісною системою корпоративного управління, неефективною бізнес-моделлю, здійсненням ризикових операцій. Це підтверджується збитковою діяльністю та негативною динамікою нормативів капіталу фінустанови.

Кожен вкладник АТ «Банк» отримає від Фонду гарантування вкладів фізосіб відшкодування в повному розмірі вкладу разом з відсотками. Можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам — 1229,7 млн грн. 

Водночас, у Нацбанку наголосили, що віднесення банку до категорії неплатоспроможних жодним чином не впливає на стабільність банківського сектору України, який є стійким та платоспроможним. 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також