Не ігноруйте тривоги: в акваторії моря ворог утримує носії ракет “Калібр”

Про це повідомили в Генштабі

За даними ранкового зведення Генерального штабу ЗСУ, ворог утримує носії ракет типу “Калібр” в акваторії моря. Про це повідомив Генштаб у «Facebook».

«В акваторії Чорного та Азовського морів противник утримує у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах інфраструктури на території України чотири носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”», — йдеться у повідомленні.

Довідка: Інтегровані ракетні комплекси «Калібр» призначені для ураження широкої номенклатури наземних, морських надводних і підводних цілей за умов інтенсивної вогневої та радіоелектронної протидії супротивника. Всі комплекси мають єдині вогневі засоби

  • протикорабельні ракети 3М-54Э, 3М-54Э1,
  • високоточні крилаті ракети для ураження наземних цілей 3М-14Э,
  • протичовнові ракети 91РЭТ2 («Калибр-НКЭ») та 91РЭ1 («Калибр-ПЛЭ»).

Наявність в складі системи «Калібр» ракет різного призначення, а також єдина універсальна система управління ракетним комплексом дозволяє змінювати боєкомплект ракет на носіях в залежності від поставленого завдання і конкретних бойових умов.

Ракети комплексу «Калибр-ПЛЭ» стартують із штатних торпедних апаратів підводного човна калібру 533 мм з глибини 30-40 м, а комплексу «Калибр-НКЭ» — із підпалубних уніфікованих вертикальних пускових установок 3C-14Э або палубних нахилених ЗС-14ПЭ. Ракета 3М-14Э комплексу «Калибр-НКЭ» відрізняється наявністю спеціального транспортно-пускового стакану та має позначення 3М-14ТЭ.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена