Не спитали дозволу: Кадиров обурився рішенню влади РФ провести обмін військовополоненими

Чеченський ватажок вважає, що російське командування повинно радитись з «активними учасниками спецоперації»

Фото: ілюстративне

Ватажок Чеченської республіки російської федерації Рамзан Кадиров прокоментував обмін полоненими, який відбувся 21 вересня. Він залишився вкрай незадоволеним.

Про це Кадиров написав у «Telegram».

За його словами, при прийнятті бойових або тактичних рішень російське командування радилося з «активними учасниками спецоперації», але не цього разу.

«Нагорі в Міноборони і ФСБ набагато видніше, але я вважаю, що визнаних терористами злочинців не можна міняти на військовослужбовців. Я б зрозумів, якщо був би рівноцінний обмін — військовослужбовця на військовослужбовця, агента на агента. У нас повно полонених ВСУшників, яких хоч сто до одного міняй, так ще залишаться», — обурився чеченський лідер.

Його дуже обурило, що обмін пройшов на «українських умовах».

«Наші бійці тиснули фашистів у Маріуполі, заганяли в «Азовсталь», викурювали їх з підвалів, гинули, отримували поранення і контузії. Передача навіть одного цього азовського терориста мала бути неприйнятною. І тому не дивно, що бійці, які звільняли Маріуполь і зараз знаходяться на передовій, роблять свій висновок — не брати фашистів у полон. До речі, ті з нациків, хто образив честь чеченського народу, за час перебування в полоні сповна відповіли за кожне своє підле слово, гірко пошкодували і слізно розкаялися у скоєному», — продовжив Кадиров. 

Нагадаємо, з російського полону повернулися 215 українців, у тому числі «азовців». Обміняти вдалося 124 офіцера і п’ятьох командирів.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів