Не забувайте про екологію: львів’ян та гостей просять стискати пластик

Мешканців та гостей закликають правильно утилізовувати відходи

Фото ілюстративне

Мешканців міста попросили викидати зараз у контейнери лише сміття, яке неможливо тримати вдома. Адміністрація міського комунального підприємства «Львівспецкомунтранс» закликала львів’ян та гостей стискати пластикові відходи перед викиданням у сміттєві контейнери. Про це у вівторок, 29 березня, повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Зазначається, що з огляду на велику кількість внутрішньо переміщених осіб у Львові суттєво зросли обсяги продукованого сміття, зокрема пластику. Тому, підкреслили комунальники, ще важливіше дотримуватись відповідних правил щодо викидання пластику у передбачені для цього контейнери.

«Як показує практика останніх днів, левову частку серед відходів зараз складають саме пластикові відходи, це зокрема пляшки, одноразовий посуд, пакети.

Тому, звертаємось з проханням щодо правильної утилізації пластикових пляшок. Так, перед тим як викинути пластикову пляшку, стискайте її й знімайте наліпку. Те саме стосується й пластикового посуду, одноразових стаканчиків — максимально стискайте ці відходи перед утилізацією. Так вони займають значно менше місця, відповідно контейнери заповнюються повільніше.

Також просимо, викидайте в контейнери зараз лише те сміття, яке неможливо тримати дома — смердить, псується, а те, що не потребує термінової утилізації та швидко не псується, складуйте — зокрема це папір, картон та інші відходи.

Дякуємо за співпрацю та взаєморозуміння», — повідомили у ЛКП «Львівспецкомунтранс».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена