Непрофесіоналізм чи провокація ФСБ: перемовини росіян можуть бути фейком, бо йшли відкритим каналом — СБУ

«Записи реальні, але для чого ці записи робилися, ми до кінця не розуміємо, тому що це відбувалося на напрямку зв’язку, який вже був викритий українським СБУ», — про це сказав сьогодні на брифінгу керівник Апарату СБУ Ігор Гуськов, повідомляє кореспондент «Укрінформу». Тож, СБУ припускає, що перехоплені розмови командира корабля, який атакував український буксир, з представником ФСБ є підозрілими.



Служба безпеки України, 28 листопада, перехопила розмови командира корабля «Дон», який протаранив український буксир, з невстановленим офіцером ФСБ, однак вважає, що ці розмови можуть бути фейковими.

Гуськов зауважив, що інформація з цих напрямків зв’язку вже була оприлюднена 26 листопада в СБУ, і «вони мали бути, ці канали, закриті або змінені російськими спецслужбами».


У СБУ вважають, що це не було здійснено, і тому не виключають «підготовку несподіваних провокацій».

Керівник Апарату СБУ повідомив, що були отримані записи переговорів капітана 2-го рангу Олексія Саляєва, командира корабля «Дон», який протаранив український буксир «Яни Капу» з невстановленим офіцером ФСБ.У цих розмовах мова йшла про підготовку до тарану українського буксира. 

Гуськов висловив кілька версій, чому російський канал зв’язку не був перекритий. Перша — ці переговори були здійснені навмисно для української сторони спецслужбами РФ і друга версія — це непрофесіоналізм росіян. Однак, на думку Гуськова, ця версія є малоймовірною. 




varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також