Незаконні посіви: на Стрийщині викрито правопорушника, який вирощував наркотики (ФОТО)

Чоловік вирощував нарковмісні рослини на присадибній ділянці

ФОТО: Національна поліція Львівської області

На Львівщині поліцейські виявили незаконні посіви рослин снодійного маку та конопель. В одному з сіл Ходорівської ОТГ чоловік вирощував нарковмісні рослини на присадибній ділянці.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

“Поліцейські під час санкціонованого обшуку виявили на ділянці більше 300 рослин маку та майже 500 рослин конопель, а за місцем проживання власника ділянки, 49-річного місцевого мешканця, — коробку з висушеними нарковмісними рослинами”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці усе вилучили та скерували на експертне дослідження.

Досудове розслідування триває.

Правопорушнику загрожує штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років.

Нагадаємо, на Львівщині поліцейські проводять операцію під умовною назвою “Мак”, метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів накровмісних рослин — снотворного маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження у незаконний обіг.

Правоохоронці вкотре попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях, а також про кримінальну відповідальність, передбачену за таке правопорушення. 

Фото: Нацполіція у Львівській області

Нагадаємо, що раніше у Львові арештували мешканця Донеччини з партією наркотиків на 1 млн грн (ФОТО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також