Нічна атака по Україні: ворог вдарив по багатоповерхівці та житловому секторі (ФОТО)

Є жертви

Фото Сергій Лисак

Вночі ворог атакував низку Українських міст. окупанти атакували Україну, застосувавши ракети та БпЛА типу «Shahed». Силами та засобами протиповітряної оборони України 23 ударних БпЛА було знищено, повідомили в Генштабі.

Наслідки атаки оприлюднили голови обласних військових адміністрацій — Одещини та Дніпропетровщини.

«Одещину ворог атакував ударними дронами типу "Shahed-131/136» та ракетами типу Х-31П і Х-22. Одна людина загинула. Наші сили ППО знищили 9 дронів-камікадзе, а ракети втратили бойову спроможність в повітрі. Один з безпілотників впав на цивільне підприємство в прибережній зоні міста Одеси. Спалахнула пожежа. З пошкодженої будівлі вдалось визволити охоронницю, вона не постраждала. Також під час ліквідації пожежі рятувальники виявили тіло одного загиблого. За попередньою інформацією, всередині могли ще перебувати люди», - повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Згодом після проведення пошукової операції рятувальники виявили тіла ще двох людей.

«Під завалами виявлено тіла ще двох осіб. Всього троє загиблих людей внаслідок ворожої атаки. Пошуки припинено. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким…», - додав Олег Кіпер.

Також від атаки постраждала Дніпропетровщина. Про це інформує очільник ОВА Сергій Лисак.

« 5 безпілотників знищили оборонці неба цієї ночі над областю. По два – у Синельниківському та Дніпровському районах. Ще один – у Новомосковському.

На жаль, й влучань уникнути не вдалося. Окрім багатоповерхівки у Дніпрі, ворог поцілив по підприємству. З восьми постраждалих через атаку двоє залишаються в медзакладі. Вони в стані середньої тяжкості. Решта лікуватиметься амбулаторно. У потрощеному будинку подовжують пошуки людей, які можуть бути під завалами», - повідомив Сергій Лисак.

Окрім того по Дніпропетровщині ворог бив з з артилерії.

«Не припиняв агресор й обстріли Нікопольшини. Вогнем артилерії накривав райцентр, Мирівську та Червоногригорівську громади», - додав Сергій Лисак.



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена