Нічого святого: «провидці» виманюють гроші у згорьованих родичів безвісти зниклих військовослужбовців

Аферистка запевнила потерпілу, що допоможе знайти чоловіка

Ілюстрація: Пошук зниклих та повернення полонених

Псевдо ясновидиця видурила гроші та ювелірні прикраси у жительки Коломийщини. Аферистка запевнила потерпілу, що допоможе знайти чоловіка, який не виходить на зв'язок. Слідчі за цим фактом проводять розслідування та заходи з розшуку шахрайки.

Як повідомили у Нацполіції Івано-Франківської області, за словами 29-річної потерпілої, до неї подзвонила невідома жінка, яка представилась ясновидицею та повідомила, що начебто має інформацію про чоловіка - військового, який наразі не виходить на зв'язок та вважається безвісти зниклим.

Жінка повірила невідомій додзвонювачці. А відтак списалася з невідомою «ясновидицею» і замовила послуги з передбачення майбутнього.

Провидиця упродовж двох тижнів вводила заявницю в оману. У результаті жінка перерахувала кількома платежами на банківський рахунок 41 тисячу гривень. Окрім цього, для проведення «ритуалу» потрібно було відправити поштою до іншого міста золоті прикраси, одяг тощо.

Коли жінка все надіслала, шахрайка перестала виходити на зв'язок.

Читайте також: як оформити грошове забезпечення за зниклого безвісти військовослужбовця.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 ККУ. Поліцейські проводять заходи з встановлення особи, причетної до вчинення цього злочину.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий