«Ніде російські військові не побачили навіть крихти підтримки» — Зеленський про окупантів

Люди показали окупантам, що Україна обовʼязково переможе

За два дні до планів Росії провести референдум в окупованій Херсонській області України президент Володимир Зеленський привітав відмову свого народу підтримати російські окупаційні війська.

«Люди показали своїм протестом, своїм ставленням до окупантів, що Україна обовʼязково переможе. Росія хоче розіграти десь на нашій землі бутафорський «референдум»? Якщо навіть і спробують, це буде так само ганебно, як і все інше, що «накреативили» у Москві для окупації України», — сказав Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні в понеділок.

«Харківська область, Донецька, Луганська — ніде російські військові не побачили навіть крихти підтримки, на яку вони так сильно розраховували. Але вони побачили, що це — зовсім інша держава. Вони побачили, що тут — зовсім інші люди. Люди, які впевнені в собі. Які вірять у свою державу. Які уміють поважати інших, бо поважають себе. Які не хочуть захоплювати чуже, але не віддадуть нічого свого. Які будуть захищати кожне місто, кожну вулицю, кожне поле», — додав Зеленський.

Зеленський повідомив, що росія розпочала проти України наступ за багатьма напрямками.

За словами Зеленського, за два місяці росіяни використали проти України більш як тисячу сто ракет. 

За два місяці бойових дій 9 тисяч 781 захисник України був відзначений державними нагородами. Звання Герой України присвоєно 142-м нашим захисникам.

Також, Президент підписав укази про нагородження наших героїв. Державними нагородами відзначені ще 269 військовослужбовців Збройних Сил України та 9 військовослужбовців Головного управління розвідки.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також