Нідерландський парламент підтримав розслідування щодо «ролі України» у катастрофі MH17

picture2_katastrofa-mn17-m_353871_p0
picture2_katastrofa-mn17-m_353871_p0


Парламент Нідерландів підтримав додаткове розслідування причин, через які Україна не закрила повітряний простір над Донбасом, під час бойових дій в 2014 році.





Про це повідомив депутат від CDA (Християнсько-демократичної партії), яка й подала відповідну пропозицію, Кріс ван Дам у« Twitter», пише «hromadske.ua».

«Пропозиція щодо подальшого розслідування того факту, чому не було закрито повітряний простір над Україною, щойно була схвалена одноголосно», — написав він.

Своєю чергою, глава МЗС країни Стефан Блок зазначив, що таке розслідування — непросте завдання, тому що буде необхідна співпраця Росії.

Раніше влада Нідерландів офіційно звернулася до російської прокуратури по допомогу в пошуку «зенітника» так званої «ДНР» Володимира Цемаха, який фігурує у справі про збиття «боїнгу» рейсу MH17 на Донбасі у 2014 році.

«Boeing 777» авіакомпанії «Malaysia Airlines», який виконував рейс «Амстердам–Куала-Лумпур», був збитий на Донбасі, неподалік Сніжного, Донецької області, 17 липня 2014 року. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

Офіційне слідство підтвердило, що ракета «Бук», яка збила літак MH17, неподалік Сніжного, Донецької області, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії й належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована у Курській області.

Влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, заявляючи, що літак збили українські військові з села Зарощенське.


varta1.com.ua: Новини