Ніколи не залишайте брудний посуд у раковині на ніч: чим загрожує така звичка

Причин є декілька

ФОТО: ілюстративне

Одна із найнеприємніших домашніх справ – це миття посуду. І часто трапляється, що ввечері переносимо це заняття на ранок, а особливо після якогось великого застілля. Однак, це є грубою помилкою і у такої заборони є кілька причин. У матеріалі «Варти-1» ви дізнаєтеся, чому перед сном варто мити посуд.

Що станеться, якщо не мити посуд: основні причини

Розмноження бактерій

На брудному посуді швидко розмножуються різні мікроби, яких не видно неозброєним оком і від яких потім складно позбутися. Якщо вже так сталося, що ви залишили посуд на ніч, то на ранок вам доведеться його обдавати окропом кілька разів, а не просто сполоснути. До того ж, «вечірній» посуд вам буде складніше мити вранці. Якщо жир та рештки їжі засохнуть та глибоко заповнять мікротріщини, посуд буде дуже важко відмити. Доведеться вдаватися до більш серйозних хімічних компонентів через частинки їжі, які засохли на поверхні. Через це тарілки та каструлі швидко втратять нормальний вигляд та навіть можуть покритися подряпинами.

Великий ризик завести небажаних комах

Немитий посуд є улюбленим місцем вечірніх зібрань тарганів. А ви чудово знаєте, що небажаних гостей потім важко вигнати з дому. До того ж, сморід від бруду, який зустріне вас вранці на кухні – теж сумнівне задоволення.

Можете забити зливний отвір

Коли ви складаєте посуд в раковину, то варто його очистити від залишених рештків їжі перед тим, як його вимити. Це не важко зробити за допомогою паперових рушників, а воно ще й полегшить процес миття і дозволить не розоритися на виклику сантехніка.

Естетика

Очевидно, що у брудній кухні не комфортно і це вбиває відчуття затишку. Залишений немитий посуд виглядає не зовсім естетично. Думаємо, ви погодитеся, коли вид залишених тарілок з пепореднього дня — не найкращий варіант для ранку. Тому доведеться мити! Це правило стосується і власників посудомийних машин – відкладати завантаження посуду в ній теж не можна!    

Прикмети

Ми всі вважаємо себе зараз сучасними людьми. Але і наше життя наповнене прикметами, хоч і більшість з них розвіяні наукою.

Читайте також, помилка, яку допускають майже всі: чому не можна виливати окріп у раковину.

Тож згідно народним прикметам, брудний посуд, залишений на ніч, притягує в дім погану енергію та викликає сварки та напругу вдома. Іноді це може призвести навіть до розриву у стосунках. Ну а якщо ви не вірите в прикмети, то і не потрібно, а посуд все одно мийте, не залишаючи на ніч!

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк