Німеччина заморожує нову фінансову і військову допомогу Україні

Немає грошей

У Німеччині федеральний уряд більше не надає Україні жодних виплат допомоги, тому що відповідно до поточного бюджетного планування грошей більше немає. Про це повідомляє “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”.

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер у листі від 5 серпня попросив міністра оборони Бориса Пісторіуса припинити виплати. У ньому Лінднер написав, що «нові заходи» слід вживати лише в тому випадку, якщо «фінансування буде забезпечено» у бюджетних планах на цей та найближчими роками. Слід забезпечити «дотримання верхніх меж».

Вже схвалені платежі мають надійти, а озброєння має бути доставлене. На 2024 рік вже заплановано кошти для України у розмірі близько восьми мільярдів євро.

Максимальний ліміт на 2025 рік становить чотири мільярди євро і, зважаючи на все, вже переброньовано. Однак додаткові заявки міноборони більше не повинні задовольнятися на вимогу канцлера Олафа Шольца.

Експерт із бюджету Андреас Шварц, який відповідає за оборонну політику, підтвердив, що «нових замовлень нині не видається», оскільки «вони більше не фінансуються». Бюджетний політик Інго Гедехенс також підтвердив це повідомлення.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі