Німеччина запевнила, що не зніме санкції з росії, навіть через протести

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пообіцяла дотримати даної Україні обіцянки щодо надання підтримки

Фото6. інформативне

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пообіцяла дотримати даної Україні обіцянки щодо надання підтримки. При цьому, вона запевнила, що Німеччина не зніматиме санкції з росії, навіть якщо суспільство буде виходити на протести через високі ціни на електроенергію.

Про це вона заявила під час виступу на конференції «Форум 2000» у Празі.

«Якщо я дам обіцянку народу України, що ми будемо вас підтримувати стільки, скільки буде потрібно, то я хочу дотримати цієї обіцянки, незалежно від того, що думають мої німецькі виборці», — сказала вона.

Бербок запевнила, що санкції проти росії, запроваджені через війну в Україні, знято не буде, навіть якщо німці виходитимуть на протести через високі ціни на електроенергію.

«Ми будемо підтримувати Україну, і це означає, що санкції залишаться... Ми повинні знайти хороші рішення по всій Європі, щоб збалансувати соціальні наслідки, тому що це інша частина цієї війни», — зазначила вона.

Очільниця МЗС підкреслила, що підтримка України — «це просто нормальна річ, якщо ви вірите у верховенство права та свободу в світі».

«Те, за що ми боремося, те, за що бореться Україна, — це право, яке має кожна країна — сама визначати своє власне майбутнє», — наголосила Бербок.

Водночас, вона наголосила, що війна росії проти України є і гібридною війною.

«Її стратегія полягає в тому, щоб розколоти наші демократичні держави зі словами: ось тепер бідних людей кидають напризволяще. І ми повинні на це відповідати: ні. Ми солідарні з усіма нашими громадянами так само, як ми підтримуємо всіх українців», — додала вона.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також