Німеччина зупинила процес сертифікації "Північного потоку-2"

Без схвалення з боку ЄК газопровід не може бути запущений

Фото: Українська правда

Федеральний уряд Німеччини зупинив процес сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2» після визнання Росією терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». Про це пише «УНІАН», з посиланням на «Bild».

«На тлі ескалації російсько-українського конфлікту уряд Німеччини зупиняє процес сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2»», — пише видання.

Новину про припинення процесу сертифікації газопроводу Путіна також підтвердив канцлер Олаф Шольц. Він пояснив, що звернувся до Федерального міністерства економіки з проханням вжити необхідних адміністративних заходів, щоб сертифікація газопроводу зупинилася.

«Це звучить технічно, але це важливий адміністративний крок, аби не було сертифікації трубопрводу. А без цієї сертифікації «Північний потік-2» запустити не зможуть», — зазначив Шольц.

Проектом «Північний потік-2» («Nord Stream 2») передбачено будівництво і робота двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Оператором газопроводу є компанія «Nord Stream 2 AG», 100 % акцій якої належать «Газпрому».

10 вересня 2021 року в Росії заявили про закінчення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Для запуску «Північного потоку-2» необхідна його сертифікація німецькими органами. Цю процедуру кілька разів зупиняли та відновлювали. Після сертифікації німецькими органами дозвіл на експлуатацію має дати Єврокомісія. Без схвалення з боку ЄК газопровід не може бути запущений.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також