Нинішні темпи мобілізації дозволяють компенсувати втрати та формувати резерви для підтримки ЗСУ - ВРУ

У Раді розкрили деталі про темпи мобілізації в Україні

Нинішні темпи мобілізації військовозобов'язаних відповідають очікуванням українського військового керівництва.

Про це заявив член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, інформує ТСН.

«Про кількість мобілізованих, звичайно, говорити ми не будемо, тому що, це питання, яке відноситься до державної таємниці», - сказав Веніславський.

Веніславський зазначив, що після впровадження нових законодавчих змін ситуація з мобілізацією задовольняє вищих військових керівників України.

Депутат сказав, що, згідно із заявами президента Володимира Зеленського і головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського, мобілізація в Україні проходить відповідно до потреб національної безпеки та оборони. Вона дозволяє компенсувати втрати та формувати резерви для підтримки ЗСУ і сектору безпеки.

Читайте також: у ВРУ запропонували мобілізувати правоохоронців, які перебувають на пенсії після 40 років.

Нагадаємо, секретар Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко повідомляв, що військовозобов'язані, які не проходили строкову службу або не мають військової кафедри, але купили собі військовий квиток, будуть звільнені зі служби, якщо законопроєкт буде ухвалено.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також
Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

У пріоритеті компанії – підсилення десантно-штурмових і зенітно-ракетних підрозділів, які виконують бойові задачі на «найспекотніших» напрямках фронту, а також – колег-захисників із #ротиФокстрота.