Норвегія надасть Україні F-16, тренуватиме пілотів та поповнить запаси ракет IRIS-T

Поповнення літаками

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре під час перебування в Києві в четвер підтвердив плани країни передати певну кількість винищувачів F-16 та долучитись до тренування пілотів. Також уряд Норвегії повідомив, що країна передасть Україні ракети IRIS-T

«Норвегія підтримує Україну в її зусиллях зі створення сучасної системи протиповітряної оборони. Це важливо і необхідно. Ми вже вирішили навчати українських пілотів винищувачів і влітку оголосили, що надамо два норвезькі винищувачі F-16 для тренувань», – заявив норвезький прем'єр на пресконференції в Києві.

«Ми плануємо передати Україні норвезькі винищувачі F-16 і надамо подальшу інформацію про передання, кількість і терміни поставки в належний час», – додав він.

За даними норвезького суспільного мовника NRK, може йтись про п'ять-десять літаків.

Також прем’єр-міністр Норвегії повідомив про готовність передати обладнання для розмінування.

Читайте також: Суд конфіскував розкішну квартиру начальниці відділу Львівської митниці

«Україна зараз потребує термінової військової та матеріальної підтримки. Вони мають велику потребу в ракетах і боєприпасах для ППО. Тут Норвегія підтримує, чим може», – цитує прем'єра пресслужба норвезького уряду.У своєму Telegram-каналі керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розмістив емодзі з натяком на рішення Норвегії.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб