Норвегія закриває доступ у країну для російських вантажівок і суден

Російські судна не зможуть входити до портів Норвегії з 7 травня

Фото:інформативне

Влада Норвегії повідомила про рішення закрити свої кордони та порти для російських вантажівок та суден, приєднавшись до санкцій ЄС через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Міністерка закордонних справ Аннікен Гуйтфельдт сьогодні, 29 квітня, повідомила громадській телерадіокомпанії «NRK», що прикордонний пункт Стурскуг — єдиний між Норвегією та Росією — закривається для перевезення всіх товарів у списку санкцій ЄС.

Кордон між двома державами буде закрито з п’ятниці, російські судна не зможуть входити до портів Норвегії з 7 травня.

Звільнення від санкцій отримають російські рибальські судна, які часто вивантажують свій улов у портах на півночі Норвегії.

У МЗС також заявили, що не підпадатиме під санкції норвезький арктичний архіпелаг Шпіцберген, який діє, відповідно до договору 1920-х років, що дозволяє розширений крізь нього доступ країнам-учасницям.

Зазначимо, що нещодавно Норвегія безкоштовно передала Україні сотню ЗРК «Містраль».

Нагадаємо, що Норвегія є членом НАТО, але не належить до Європейського союзу.

Проте вона входить до Шенгенської зони, яка складається з 26 європейських країн, які офіційно скасували прикордонний контроль між своїми територіями.

Нагадаємо, через російську агресію європейські країни закривають свої порти, відповідно до п’ятого пакету санкцій проти РФ.

1 березня також стало відомо, що Канада закриває свої порти і води для російських суден.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також