Нова афера з пальним: на гачок до шахраїв потрапила мешканка Тернопільщини

До уваги водіїв

Фото ілюстративне

У пастку до шахраїв потрапила мешканка Козівської громади, що на Тернопільщині, котра хотіла придбати талони на пальне через одну із соціальних мереж. Про цей випадок повідомили у пресслужбі поліції Тернопільської області.

Правоохоронці встановлюють обставини афери та застерігають громадян бути обережними з такими випадками.

«За словами потерпілої, в одній із соцмереж вона знайшла оголошення про продаж талонів на бензин. Зв’язалася з продавцем. Після розмови з ним, жінка перерахувала на картковий рахунок незнайомця 3 600 гривень. Проте обіцяних талонів вона не отримала і гроші їй не повернули. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину», — розповіли в поліції.

Поліцейські радять мешканцям у жодному разі не переказуйте кошти наперед незнайомцям та ніколи не купувати талони з рук у сторонніх осіб.

 Картки на пальне можна придбати лише через офіційні компанії та регіональні представництва автозаправних станцій.

Нагадаємо, що в Україні криза з пальним. Останні тижні на працюючих АЗС шикуються величезні черги — водії стоять в надії заправити авто попри обмеження в 10–20 літрів на одну машину. Заправити авто можна купуючи талони.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також