«Нові найтемніші часи» передбачають очільники МЗС Британії та Франції у випадку програшу України

Важкий час для усіх країн

Про це чільники МЗС Британії та Франції - Девід Кемерон та Стефан Сежурне повідомили виданню The Telegraph 

«Як обговорювалося під час Паризької конференції в лютому, ми повинні зробити ще більше, щоб забезпечити перемогу над Росією. Світ спостерігає за нами і судитиме нас, якщо ми зазнаємо поразки», - кажуть вони.

«Наші війська розгорнуті разом в Естонії, демонструючи нашу відданість союзникам і наш внесок у те, щоб Альянс залишався наріжним каменем європейської безпеки», - підкреслюється в колонці. 

Обидва наголошують на тому, що необхідно збільшити підтримку України. Франція та Британія не можуть витягти самотужки ті ініціативи, які необхідно прийняти у боротьбі з тероризмом, екстремізмом та Володимиром Путіним, що продовжує війну з Україною. 

«Франція та Велика Британія не можуть вирішити ці виклики самотужки. Але разом ми можемо згуртувати інших, щоб вони приєдналися до нас у їх подоланні. Для нас так само важливо зробити це сьогодні, як і для наших попередників - відкласти вбік свої розбіжності й встановити довготривалу дружбу, яку ми святкуємо сьогодні не лише як ознаку Сердечної Антанти, але і як відображення оновленої Антанти», - йдеться у спільній заяві.

Читайте також: На Львівщині під час пожежі сухої трави згоріла будівля

Якщо Україна програє, програють й інші країни. 

«Ми обидва абсолютно чітко усвідомлюємо: Україна повинна виграти цю війну. Якщо Україна програє, ми всі програємо. Ціна нездатності підтримати Україну зараз буде набагато більшою, ніж ціна відсічі Путіну», - резюмували Сежурне й Кемерон. 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб