Нові подробиці резонансної справи: на Закарпатті троє підлітків відбулися умовним покаранням за тяжкий злочин

По всій Україні триває флешмоб, покликаний відкрити очі Феміді

Фото ілюстративне

Україну сколихнув резонансний злочин – зґвалтування неповнолітньої дівчинки. Більше того, її кривдники, також неповнолітні отримали за вироком суду умовне покарання. Про це повідомляла «Варта 1».

Зловмисники не лише скоїли злочин, а й знімали весь процес на телефон та поширили відео у Мережі. 

На відміну від дорослих ґвалтівників, вони відбулися умовним терміном.

Трьом неповнолітнім суд призначив іспитовий термін на два роки та зобов’язав батьків підлітків виплатити потерпілій по 60 тис. грн моральної шкоди.

Ця подія трапилася влітку 2021 року. Підлітки запросили подругу прийти у двір до одного з хлопців, заманили у підвал, де один з хлопців вдарив її. Потім вони по черзі школярку зґвалтували. Все, що відбувалося в підвалі, хлопці знімали на мобільний телефон, пізніше відео знущань завантажили в інтернет і показали однокласникам.

До злочину причетні двоє братів та їхній товариш.

На момент скоєння злочину хлопцям було 15 і 14 років. Підлітки з потерпілою дівчиною дружили, під час суду вона розповідала, що не підозрювала, що хлопці хочуть вчинити щось погане.

Як повідомив закарпатський журналіст Віталій Глагола, є ще певні нюанси у справі. 

"Отже, ми розібрали вирок суду. І там пиздець. У дитини не було адвоката.  Її інтереси в суді представляла служба захисту дітей місцевої сільради, а якій мама одного з ґвалтівників працює секретарем. А ця ж сама служба захисту дітей дала ґвалтівникам позитивні характеристики.  І таких моментів в цій справі вагон.

Якщо в Ужгороді якісь правозахисні організації, які можуть підтримати дитину, хоча би надати їй психологічну допомогу - зв’яжіться пліз із дівчиною.

Те, що хлопці все спланували зрозуміло. Це є в матеріалах справи. Зняли на відео, показали всій школі, а потім задавили дитину. Бо виховує її бабуся, мама на заробітках.

Є питання до школи, яка, очевидно ж, порушила права цієї дитини своїми позитивними характеристиками ґвалтівникам.

І тепер ця дівчина вимушена з ними і далі ходити в одну школу" - йдеться у дописі.

Крім того, журналіст назвав суму, яку винуватців злочину зобов'язали виплатити потерпілій. Це 60 тисяч гривень, а також покрити процесуальні витрати в розмірі понад 25 тисяч для кожного.

Таке рішення обурило Мережу. Люди пишуть пости в підтримку постраждалій дівчині.

Додамо, що справу розглядала суддя Воловецького районного суду Оксана Софілканич.

Не пройшли повз резонансної справи і військові.

Читайте також: винесено вирок трьом підліткам, які зґвалтували 14-річну дівчину: подробиці інциденту

Не вирок суду відреагував закарпатський військовий з позивним «Мадяр».  

«Чинуші, не будіть лихо, поки воно тихо! Бо ми, батьки, повернемося і будемо боротися за справедливість доступними нам способами. Якщо система не спроможна самостійно розбиратися з такими ганебними явищами - з покриття нехай неповнолітніх, але злочинців», - додав у відео військовий.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена