Нові подробиці затримання львівського мотокур’єра

Водій мопеда здійснив наїзд на велопатрульного

Фото: Патрульна поліція у Львівській області

Як повідомлялось раніше, сьогодні, 10 липня, у Львові Патрульна поліція здійснила затримання мотокур’єра.

Водій мопеда не зупинився на вимогу мотопатруля, а згодом, здійснив наїзд на велопатрульного.

Патрульна поліція у Львівській області у «Facebook» додала нові подробиці, щодо затримання 18-річного кермувальника.

"На вулиці Кульпарківській, мотопатруль побачив мопед без номерних знаків. Водієві дали вказівку зупинитися, однак він її проігнорував і почав тікати.

Поліцейські передали орієнтування про втікача колегам. Увімкнувши проблискові маячки та сирену, почали переслідування", — йдеться у повідомленні.

Під час втечі, керманич неодноразово порушував правила дорожнього руху, зокрема, виїжджав на тротуар та їхав проти руху, загрожуючи іншим учасникам дорожнього руху.

У центрі Львова, на вулиці Дорошенка, мопедист здійснив наїзд на велопатрульного.

Поліцейського госпіталізували.

На вулиці Лесі Українки, водій не впорався з керуванням і впав. 18-річного юнака затримали. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

На порушника склали протокол за ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) та винесли за ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Молодого чоловіка затримали за ст. 208 (затримання уповноваженою особою) КПК України.

Йому загрожує відповідальність за ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) ККУ. Карається обмеженням волі на термін до п’яти років або позбавленням волі на той самий термін.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів