Нові ракети використані рф: США скликали Радбез ООН

З КНДР

Масовані атаки рф по Україні і використані в них ракети з КНДР стали темою нового засідання Радбезу ООН. Сполучені Штати Америки скликали засідання, щоб обговорити поставки рф балістичних ракет з КНДР, які Москва використовує для ударів по території Україні. Про це повідомив у соцмережі Х (колишня Twitter) постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

За словами Кислиці, засідання назначене на 10 січня 2024 року. 

«США інформують, що »мають нову інформацію про зброю, яку росія отримує від третіх країн на підтримку своєї мети знищити Україну і підкорити її народ. За інформацією США, нещодавно Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) передала росії пускові установки балістичних ракет і кілька десятків балістичних ракет", – написав Кислиця.

США зазначили, що 30 грудня 2023 року російські війська запустили щонайменше одну з північнокорейських балістичних ракет по Україні. Також їх використовували під час ударів 2 січня.

"США вважають, що росія використовує додаткові ракети з КНДР, щоб знищити більше цивільної інфраструктури України і вбити українських мирних жителів", – сказано в повідомленні.

Раніше видання The Washington Post з посиланням на розвідку США повідомило, що під час свят російські окупаційні війська вдарили по Україні ракетами, отриманими від Північної Кореї. 

Пізніше координатор Ради національної безпеки Джон Кірбі офіційно підтвердив цю інформацію. Він додав, що за даними розвідки США, рф купила балістичні ракети у Північної Кореї.

Читайте також: скільки ще масових атак може здійснити росія з такою кількістю ракет: відповідь авіаексперта

Також Кремль також шукає аналогічне озброєння ближнього радіусу дії в Ірану.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також