Новий ракетний удар по Одесі пошкодив порт та зернову інфраструктуру

Масований обстріл Одеси

Наслідком масованого повітряного удару росії по Одесі вночі 25 вересня загинуло двоє людей, було пошкоджено портову і зернову інфраструктуру та зруйновано морський вокзал і готель. 

За повідомленнями українського командування Сил оборони Півдня, росіяни випустили по Одесі 19 безпілотників “Шахед”, 12 ракет типу “Калібр” та 2 надзвукові ракети типу “Онікс”. Попри те, що всі безпілотники та 11 “Калібрів” було збито силами оборони, решта ракет спричинила значні руйнування.

“Вони розуміють, що портова інфраструктура є пріоритетною для нашого регіону, і що вона надійно захищена. Але тому атака, яка сталася сьогодні вночі, була як масовою, так і комбінованою”, - сказала Наталія Гуменюк.

Своєю чергою посолка США в Україні Брінк написала на своїй сторінці у мережі X: “Одеса, об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, вчора ввечері зазнала чергових ракетних та безпілотних атак з боку Росії, в результаті яких загинуло двоє людей і багатьох було поранено. Росія знову знищує цивільні об'єкти – готелі, зерносховища та іншу інфраструктуру – у своїй цинічній спробі зруйнувати чорноморські порти, які допомагають годувати світ”.

Читайте також: Білий дім надав перелік реформ, які має зробити Україна для отримання допомоги

Атака 25 вересня відбулася на тлі того, що Україна випробовує новий гуманітарний коридор повз береги України, Румунії та Болгарії на шляху до Босфору для транспортування свого збіжжя Чорним морем.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб