Новий перерозподіл: Самбір потрапив у "червону" зону епідемічної небезпеки

1564673366-1289_edited-1024x615
1564673366-1289_edited-1024x615

Вісім адміністративно-територіальних одиниць через значне поширення на їх території COVID-19 віднесені до категорії регіонів з червоним рівнем епідемічної небезпеки. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА після засідання Центральної комісії з питань ТЕБ та НС.


Серед районів, яким присудили «червоний рівень» — Городенківський та Косівський райони, Івано-Франківської області, м. Самбір, Львівської області, м. Біляївка, Одеської області, м. Дубно, Костопільський та Рівненський райони, Рівненської області, Кіцманський район, Чернівецької області.


Таке рішення прийнято Центральною комісією з питань ТЕБ та НС на засіданні 13 серпня. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на брифінгу за підсумками засідання.


Зазначається, що обмеження будуть застосовані з 17 серпня.


На основі наявних епідемічних даних станом на 12 серпня до переліку регіонів зі значним поширенням COVID-19 відносяться Київ, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області. 


“Тобто це ті області, у яких на всій території перевищений показник виявлення нових випадків захворювання — 40 на 100 тисяч населення за 14 днів”, — уточнив Міністр.


На території цих регіонів було визначено різні рівні небезпеки в залежності від епідеміологічної ситуації. Наприклад, у Львівській області через те, що 5 днів поспіль показник заповненості ліжок становив більше 50 відсотків, був встановлений “помаранчевий рівень”. Київ віднесено до жовтої категорії епідемічної небезпеки за показником захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тисяч населення.


Вся інформація щодо поділу регіонів за рівнем епідеміологічної небезпеки розміщена на сайтах МОЗ та Кабінету Міністрів України.


Нагадаємо, якщо регіон увійшов у помаранчеву зону, це означає, що забороняється:




  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;

  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;

  • планові госпіталізації в лікарнях;

  • робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури;

  • прийом нових змін в дитячі табори;

  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.


Червона зона, куди потрапив Самбір, передбачає заборону громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність кафе, ТЦ, кінотеатрів, спортивних залів. Перетин можливий лише власним транспортом.

varta1.com.ua: Новини