«Обідрані» «Lada»: без «автомата» та багатьох інших функцій

Подушок безпеки не буде

У російських автосалонах майже не залишилося нових машин «Lada» з автоматичною коробкою передач. Про це розповіли співробітники дилерських центрів.

«Двопедальних» модифікацій «Lada» не буде у продажу більше року, очікують продавці. Такий термін знадобиться «АвтоВАЗу», щоб знайти альтернативи імпортним агрегатам, пояснюють експерти.

В автосалонах «Lada» залишилися лічені одиниці автомобілів з автоматичними трансмісіями: «автоматами» та варіаторами «Jatco», а також з фірмовим вазівським роботом AMT, доповненим німецьким актуатором ZF.

«Автомобілів із «автоматом» немає і не буде. Ця ситуація триватиме рік, а може й два. Впевнений на 99 %, що вже через пару місяців ви взагалі не знайдете »Lada« з «автоматом»», — розповів менеджер дилерського центру «Lada» в Тольятті.

Інформацією про відсутність у «АвтоВАЗу» автоматичних коробок передач поділився ще один дилер — з Москви.

«Завод зараз стоїть, комплектуючих немає. Потім на «АвтоВАЗі» будуть виробляти ті моделі, на які вистачить деталей. Це «Granta» та «Vesta» у базових комплектаціях. З «автоматами» взагалі біда, їх не буде, там японські «Jatco» стоять", — зауважив співробітник автосалону.

За даними інших ЗМІ, «Lada Granta» випускатимуть без ABS, ESP, ЕРА-ГЛОНАСС, а також без подушки безпеки. Крім того, «Lada Granta» втратить один або два датчики кисню (лямбда-зондів), відкотившись за рівнем емісії до Євро-2. Стане простіше блок управління двигуном та його прошивка.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт