Облаштування незаконного приватного цвинтаря біля Львова: подробиці від поліції (ВІДЕО)

щд9щ
щд9щ

Учасники кооперативу звернулись до правоохоронців тому, що на їх землях було організоване кладовище, де проводяться захоронення померлих людей на комерційній основі. Про це інформувала «Варта1».


У пресслужбі поліції Львівської області прокоментували ситуацію.


«26 серпня до поліції Львівщини надійшла колективна заява від учасників одного з садово-городніх кооперативів про самовільне захоплення їх земель, розташованих у селі Рясне-Руське, Львівського району. За словами заявників, директор однієї з громадських організацій, без відома та погодження садівників, організував на їх земельних ділянках кладовище та проводить захоронення померлих людей», — повідомила Світлана Добровольська,  начальник відділу комунікації поліції Львівської області.




[arve url=«https://youtu.be/HJQcmu3n9Fg» loop=«no» muted=«no» /]



За фактом дізнавачі відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції № 1 відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки) Кримінального кодексу України.

Також, за даними видання “ZAXID.NET”, цвинтар організував 62-річний львів’янин Ярослав Мартинів, який захопив земельні ділянки садово-городнього кооперативу біля недіючого Ряснянського кладовища і облаштував там приватний цвинтар. Сам Мартинів зізнався, що чинить незаконно і навіть озвучив журналістам розцінки за поховання.

Ярославу Мартиніву загрожує штраф від 3400 до 5100 грн або арешт на термін до шести місяців.

varta1.com.ua: Новини