Обрано запобіжний захід водію, який збив пішоходів на столичній зупинці (фото, відео)

екке
екке


Шевченківський районний суд Києва на два місяці взяв під варту 22-річного таксиста Дмитра Ломакіна, який, 13 листопада, збив людей на зупинці у Києві. Внаслідок ДТП, загинули двоє людей, ще двоє постраждали. Про це передає «Hromadske.ua».


Прокурор просив взяти підозрюваного під варту, наголошуючи, що Ломакін не має міцних соціальних зв’язків, а також п’ять разів упродовж року притягувався до адмінправопорушень. Зокрема, за неправильне паркування, проїзд на заборонений знак та перевищення швидкості. У день ДТП чоловік рухався зі швидкість 80 км/год.






Адвокат підозрюваного просив відпустити Ломакіна під домашній арешт, вказуючи на те, що він — сирота, щиро розкаюється у скоєному та готовий допомагати потерпілим.

Зазначимо, що за долі секунд до інциденту на зупинці припаркувалося авто, яке забирало пасажирку. Паркування біля зупинки теж є порушенням.

Захист просив відправити його під домашній арешт до тітки, посилаючись на те, що той — сирота. Прокурор же наполягав на арешті, оскільки Ломакін неодноразово притягувався за порушення ПДР.

https://twitter.com/i/status/1327567609064263682

Сам Дмитро Ломакін плакав у залі суду та просив вибачення за скоєне. Він пояснив, що намагався перелаштуватися з четвертого ряду до першого і не помітив припаркований автомобіль. Він визнав свою провину та зазначив, що дуже шкодує, що спричинив смерть двох людей.

«Я не бачив, що за цією машиною стояв припаркований автомобіль біля зупинки. Я побачив вже в останній момент. На відео видно, що їхав автомобіль поряд, я хотів його об'їхати, але не переконався в безпечності маневру та здійснив наїзд на пішохода», — сказав Ломакін, додавши, що тоді він повертався з нічної зміни віддавати машину і тому, дійсно, був втомлений.

Ломакін працював таксистом у компанії «ТІКАНА». У суд приїхала його бабуся Ніна та тітка Ольга. Остання готова була взяти його до себе на час домашнього арешту.

Бабуся нам розповіла, що мама Дмитра померла, батько був наркоманом, тому його позбавили батьківських прав. Дмитро проживав у інтернаті, працював у кав'ярні та спиртзаводі. Потім закінчив коледж та влаштувався таксистом.

У Києві, близько 8 ранку, 13 листопада, водій автомобіля зі знаками служби таксі «Uber» на швидкості в’їхав у зупинку громадського транспорту, внаслідок чого загинули двоє людей, ще двоє постраждали.

За фактом ДТП розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, особами що керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Також у мережі опублікували його відео, яке чоловік написав в «Instagram» з манерою водіння.

https://www.facebook.com/KyivOperativ/videos/390924082254879/

varta1.com.ua: Новини