Обстріл портової інфраструктури: у ГУР назвали справжню ціль окупантів

Росія майже щодня обстрілює морські порти Одеси та області

ФОТО: ілюстративне

Росія обстрілює українську портову інфраструктуру, бо хоче сама продавати крадене на тимчасово окупованих територіях України зерно. Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі Military Media Center.

Він назвав ракетні атаки на українські порти «відвертим терором», який окупанти здійснюють під надуманим приводом неіснуючих насправді військових цілей. За словами Юсова, майже щоденні обстріли морських портів Одеси та Одеської області спрямовані на «пряме нищення української портової інфраструктури, українських запасів продовольства для того, щоб у майбутньому ускладнити відновлення роботи »зернового коридору".

«Таким чином, путін публічно заявляє, що ставиться задача напряму працювати державі-агресору з країнами Африки, Азії стосовно постачань зерна, у тому числі краденого українського зерна з тимчасово окупованих територій», – пояснив представник розвідки.

Нагадаємо, що сьогодні, 24 липня, ворог знову завдав удару по Одещині.

 На його думку, рф цими атаками також намагається сіяти паніку серед цивільних українців. Однак у ГУР вважають, що тут «результати для ворога є нікчемними».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також