Очільник ГУР розповів про перспективи закінчення війни

Росіяни мають певне просування на фронті

ФОТО: ілюстративне

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов зазначив, що наразі на фронті триває наступальна операція країни-агресорки росії, яка розпочалася в листопаді 2023 року. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

 За його словами, наразі картина закінчення війни ще не вимальовується, але це стане більш зрозумілим ближче до весни.

«Зараз триває наступальна операція російської федерації. Вона почалася в листопаді 23-го року, станом на зараз вже два з половиною місяці, як вона йде. Результати самі бачите. Сказати, що вони для них якісь великі – точно це буде неправдою», – каже керівник ГУР.

Буданов визнав, що росіяни, на жаль, все ж мають певне просування, зокрема біля Авдіївки. Але це не те, на що вони розраховували.

Читайте також: командувач ВМС назвав дві мети війни проти рф у морі

«Вони хотіли як можливо швидше вийти на бар’єрний рубіж по річці Чорний жеребець (ліва притока Сіверського Дінцю. – Ред.) і вийти на адмінкордони Донецької і Луганської області. Як ви самі розумієте, навіть близько до цього нічого немає. Але їх наступ ще продовжується. Десь на початку весни він вичерпається вже повністю. Як за правилами будь-якої гри: ти робиш хід, противник робить хід. Зараз хід противника. Він закінчиться, я думаю, почнеться наш», – підсумував він.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк