Очільник оборонного ДП намагався нажитися на закупівлі обладнання для винищувачів (ФОТО)

У воюючій країні

Фото СБУ

Працівники СБУ та БЕБ викрили очільника оборонного заводу, який розкрадав бюджетні кошти на закупівлі запчастин для винищувача СУ-27. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки спільно з БЕБ та у взаємодії з керівництвом АТ «Українська оборонна промисловість» ліквідувала схему привласнення бюджетних коштів на придбанні комплектуючих для бойових літаків ЗСУ. Мова йде про модулі підсилення потужності бортових радіолокаційних систем на українських винищувачах СУ-27.

«За даними слідства, директор одного з оборонних підприємств нашої держави разом зі спільниками намагався вкрасти майже 4 млн бюджетних гривень на закупівлі відповідного авіаобладнання. Саме на цю суму він уклав договір з афілійованою комерційною структурою на придбання авіаційного модуля. Втім, ділки поставили на держпідприємство несправні комплектуючі, а його очільник розпорядився взяти на баланс браковану продукцію та оплатити», - йдеться у повідомленні.

Для цього посадовець підписав бухгалтерські документи на приймання несправного майна.

«На їх підставі оборонна компанія перерахувала комерсантам першу частину платежу у розмірі 1,9 млн грн. У подальшому учасники «схеми» планували вивести ці гроші у тінь через підконтрольні фірми, обготівкувати та розподілити між собою. Однак, правоохоронці своєчасно викрили оборудку та поетапно її задокументували. Після цього на всю суму договору у розмірі 3,9 млн грн було накладено арешт і тим самим заблоковано спроби їх привласнення», - додає СБУ.

Наразі вже ексдиректору держпідприємства, керівнику фірми-постачальника та ще двом їхнім спільникам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Фото СБУ

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Читайте також: в Раді зареєстрували законопроєкт, що скасовує строки давності за корупційні злочини під час війни

Підозрюваним загрожує до дванадцять років ув’язнення

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також