Очільниця МОЗ Скалецька проведе два тижні на карантині разом із евакуйованими українцями

im578x383-skalezka33
im578x383-skalezka33

Міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька оголосила про намір провести два тижні в обсервації разом з українцями, яких евакуювали з китайського міста Ухань.

Про це очільниця МОЗ повідомила 20 лютого, ввечері, у «Facebook». Вона сподівається, що її рішення заспокоїть невдоволених українців.

«Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, у тих самих умовах. Сподіваюсь, що моя присутність заспокоїть як тих, хто перебуває в Нових Санжарах, так і решту країни», — написала Скалецька.

Міністерка зауважила, що вражена реакцією в Україні на прибуття евакуйованих з Китаю.

«Те, що відбувалося сьогодні, та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих із Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодилися провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх», — зазначила вона.

Очільниця МОЗ зазначила, що евакуація була ретельно підготована, а в місті обов’язкової обсервації створено безпечні умови, з урахуванням всіх стандартів ВООЗ та практики країн, які також здійснили евакуацію своїх громадян із Китаю. Вона також закликала українське суспільство переглянути своє ставлення до людей, які 20 лютого були евакуйованими з Китаю.

«Ще раз хочу наголосити: ці люди — наші співвітчизники, вони нам не чужі. Ми живемо в одній країні та мусимо дбати про їхнє здоров’я і безпеку, — зазначила вона. — Те, що відбувалося сьогодні, та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих з Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодились провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх».

Скалецька також подякувала всім, хто працював над евакуацією — екіпажу літака, медикам і всій команді супроводу, які добровільно зголосились здійснити евакуацію та провести наступні 14 днів разом з усіма в ізоляції.

Згодом, в ефірі «Право на владу» міністерка зазначила, що керуватиме відомством з допомогою скайпу, доки перебуватиме на карантині разом з евакуйованими із Уханя людьми, у санаторії села Нові Санжари.

varta1.com.ua: Новини