Один з нападників на ТЦК на Буковині просив відстрочку, щоб знайти зниклого безвісти на війні сина

А молодший з нападників - був контужений і вже «списаний» із військової служби

У Чернівецькій області конфлікт між двома місцевими жителями та співробітниками ТЦК закінчився бійкою. Наразі двох нападників узято під варту. Проте їхні родичі кажуть, що представники військкомату незадовго до цього побили одного з них. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Нападниками виявилися двоє братів із села Плоска Селятинської громади Чернівецької області – 28-річний Борис Крашенінніков, який сидів на коні, та 43-річний Олександр Крашенінніков, який був за кермом «Ниви».

Сестра Марія Крашеніннікова розповіла, що між Олександром та районним ТЦК був конфлікт.

«В Олександра на фронті, на Куп'янському напрямку, зник безвісти син Сергій, це сталося сім місяців тому. Сергій та його дід служать у підрозділі Да Вінчі. Олександр не знаходить собі місця через сина», – каже Марія.

Олександр хотів їхати до частини, де служить його син, і шукати його. Але для цього йому була потрібна довідка про відстрочку, щоб він міг спокійно пересуватися.

«Він тричі ходив до цього військкомату. Але щоразу йому відмовляли, військком казав, щоб він пройшов медичну комісію. Брат розумів, що його просто мобілізують, а він хотів спочатку відшукати Сергія. Втретє він уже прийшов, отримав довідку, і йому треба було поставити лише печатку. Коли він пішов до військкома за печаткою, його там тримали дві години, побили, потім вигнали й нічого не дали. Сказали, щоб сидів тихо, інакше його заберуть, а до фронту він не доїде», – каже Марія.

Молодший брат, Борис, служив в АТО три роки, з 2015-го по 2018-й. Був контужений і вже «списаний» із військової служби.

Того дня Борис побачив біля КПП двох співробітників ТЦК, в одному з яких упізнав того, хто брав участь у побитті його старшого брата. Тоді він викликав Олександра.

«Сашко дуже нервовий, за ці сім місяців він змучився через сина. Довідку про те, що син зник безвісти, має. Їх із дружиною ще й обдурили. Зателефонували шахраї, сказали, що їхній син живий, і за інформацію вимагали 30 тисяч гривень. Вони з дружиною влізли у борги, переказали гроші, але їх просто розвели. Тепер його дружина та дочка поїхали за кордон на заробітки, а він залишився у селі з молодшим сином. Борис також має двох дітей 3 і 5 років», – каже Марія.

Коли поліція прийшла затримувати братів, їхня 63-річна мати просила не чіпати Бориса. Але у відповідь поліцейський пшикнув їй в обличчя з газового балончика. Тепер жінка не бачить на одне око.

Братів узяли під арешт без права внести заставу. Родичі збираються оскаржувати це рішення, оскільки вважають його несправедливим.

У поліції повідомили, що двоє жителів Вижницького району приїхали до контрольно-пропускного пункту, спровокували конфлікт, завдали тілесних ушкоджень працівнику територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також пошкодили транспортний засіб. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт