Кількість жертв зросла (українців серед потерпілих нема): теракт у Страсбурзі (ОНОВЛЕНО)

0000095817-strasburg-terakt
0000095817-strasburg-terakt

Видання «Українська правда» пише, що вчора увечері, в центрі Страсбурга (Франція), внаслідок стрілянини 10 людей отримали поранення і одна людина загинула. Про це повідомляє «Reuters», з посиланням на власні джерела у французьких безпекових відомствах. За попередніми даними, українців серед потерпілих немає.

Видання уточнює, вбивство сталося біля різдвяного ярмарку в центрі Страсбурга. Цей ярмарок щорічно напередодні новорічних свят приваблює мільйони туристів.

Як запевняє на своєму сайті видання «The Бабель», внаслідок стрілянини на різдвяному ярмарку в центрі Страсбурга (Франція) нападник вбив щонайменше трьох людей і ще 12 поранив. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер, передає агенція «Reuters». За його словами, стрілець втік.

Уряд Франції запровадив терміновий план дій, посиливши контроль на кордонах та заходи безпеки на усіх різдвяних ринках країни, щоб уникнути ризику аналогічних атак.

Про трьох загиблих і 12 поранених повідомляє і французька агенція AFP, з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ.

[gallery columns=«2» link=«file» ids=«94420,94421»]

Українців серед жертв стрілянини на різдвяному ярмарку в центрі Страсбурга (Франція) немає. Про це повідомив заступник директора департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

«За попередньою інформацією, українців серед жертв теракту немає», — сказав Кирилич.

Він також закликав громадян України, які перебувають у Страсбурзі, бути обережними у зв’язку із стріляниною в центрі міста.

«Просимо повідомити своїх рідних чи знайомих, що ви у безпеці. #КонсулПоруч +33-758-35-34-68, +33-142-19-96-96», — написав він у «Twitter».

varta1.com.ua: Новини