Одруження та народження дітей: чи потрібно військовозобов'язаним про це повідомляти у ТЦК

Реєстр військовозобов’язаних отримує дані з інших центральних органів виконавчої влади, але ця інформація неповна

В Україні військовозобов'язані впродовж семи днів повинні особисто повідомити ТЦК та СП про будь-які зміни у своїх персональних даних, зокрема й про одруження або народження дітей, оскільки реєстр військовозобов’язаних отримує неповну інформацію з інших центральних органів виконавчої влади. Деталі пояснила офіцерка сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК та СП Лариса Козак.

Вона наголосила, що наразі функції оновлення даних дистанційно немає в електронному кабінеті військовозобов'язаного, проте в ТЦК сподіваються, що незабаром це можна буде зробити й через застосунок. 

«Кожне неповідомлення про зміну даних можна розглядати як окреме порушення, але змінами до Кодексу України про адміністративні порушення закріплено, що у разі, якщо Єдиний реєстр військовозобовʼязаних підтягує інформацію з інших реєстрів, згідно з якими можна зробити висновок про зміну цих даних, то така особа не підлягає адміністративному стягненню», - пояснила Козак.

За її словами, реєстр військовозобов'язаних вже наповнюється потрібними даними з інших реєстрів центральних органів виконавчої влади. Деяку інформацію працівники ТЦК вже бачать, проте вона ще не повна. 

Читайте також: що робити, якщо ТЦК не враховує QR-код з Резерву+

«Якщо ми говоримо про людину, яка одружилась, але вчасно про це не повідомила, чи отримала освіту, то під час визначення накладення санкцій ТЦК має обовʼязок перевірити, чи можна отримати інформацію без особистого повідомлення особи. Але це не стосується даних з »Резерв+«, це окрема норма», - уточнила офіцерка.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також