Один з літаків, що знаходилися в момент обстрілу поблизу середземноморського узбережжя Ізраїлю, виконував рейс з Києва

184587947_322945362526341_3679947182956005216_n
184587947_322945362526341_3679947182956005216_n

Ситуація в Ізраїлі з кожним днем ​​стає все більш напруженою. Увечері, 11 травня, у Тель-Авіві знову спрацювала повітряна тривога, в місті були чутні вибухи. Однією з цілей масованого ракетного залпу, спрямованого в центральну частину Ізраїлю, став Міжнародний аеропорт Бен-Гуріон поблизу Тель-Авіва. Авіалайнеру, який заходив на посадку, диспетчери дали вказівку не наближатися до небезпечного району та пряиувати в напрямку Кіпру.

Один з літаків, що знаходився в момент обстрілу поблизу середземноморського узбережжя Ізраїлю, виконував рейс з Києва. Пілоти отримали команду диспетчерської служби розвернути лайнер. Потім вони взяли курс на Кіпр. Тимчасово в Бен-Гуріоні припинені відправка і прийом всіх запланованих рейсів.

Про це повідомляє на своїй сторінці у «Facebook» Почесний Консул Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олег Вишняков.

Як зазначається, літаки, що прямують до Ізраїлю, будуть перенаправлені в аеропорти Кіпру і Греції. Лише після припинення обстрілів в Ізраїлі ухвалять рішення про відновлення роботи головного повітряного порту країни.

Всього бойовики ХАМАСу завдали понад 130 ракетних ударів по Тель-Авіву і його околицях. Сирени повітряної тривоги спрацювали у всіх великих населених пунктах в межах Гуш-Дана, в прибережній смузі на південь і північ від Тель-Авіва. Одночасно під вогнем також виявилися Ашдод, Ашкелон і селища в 20-кілометровій зоні від кордону з сектором Гази.

«На жаль, без жертв не обійшлося. Одна з ракет вибухнула в Рішон-ле-Ціон. За попередньою інформацією ЗМІ, під час вибуху загинула жінка. Також в Холоне зафіксовано пряме попадання ракети в автобус. Шестеро людей отримали поранення. Серед постраждалих п’ятирічна дівчинка.

Відразу постає питання: як ракети змогли прорвати таку сучасну і надійну систему ППО як «Залізний купол», яка ось уже напрузі стількох років успішно справлялася зі своїм завданням? Військове крило ХАМАСу заявило, що була використана нова тактика ракетних обстрілів. Найімовірніше, вона полягала в одномоментному запуску значної частини ракет, спрямованих в один район. Терористи стверджують, що за 5 хвилин випустили по Ашкелону і Ашдод 137 ракет. Таким чином, система »Залізний купол« не збила кілька ракет.

З одного боку, перемогти таку тактику можна шляхом збільшення батарей ПРП в районах, які знаходяться під обстрілами. З іншого боку, терористи можуть різко змінити напрямок обстрілів і запускати ракети по районам, які до теперішнього часу залишалися поза атаками»,пише Вишняков.

Всього з початку ескалації конфлікту було випущено більше 600 ракет з сектора Газа по Ізраїлю.


Довідково. Залізний куполмобільна всепогодна система протиповітряної оборони розроблена ізраїльським підприємством« Rafael Advanced Defense Systems» (Рафаель). Система здатна перехоплювати та знищувати тактичні некеровані ракети та артилерійські снаряди, випущені з відстані від 4 до 70 км з траєкторією, що може загрожувати населеним пунктам, в 2015 році система отримала можливість знищувати маневрені БПЛА. Основне призначення системи «Залізний купол» — захист цивільного населення півдня та півночі Ізраїлю. Система «Залізний купол» також може вражати літаки на висоті до 10 км.

varta1.com.ua: Новини

Ігор Зінкевич