Один з викрадених у луцькому зоопарку папужок — помер (фото)

1572601050-8855
1572601050-8855

Двох зеленокрилих папуг ара, яких днями викрали із Луцького зоопарку, правоохоронцям вдалося розшукати та повернули до закладу.

Проте, як повідомила кореспонденту директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко, один з папуг загинув. Про це вона повідомила «УНІАН».

Папуги були передані до зоопарку ще вчора о 22.00 год.

За її словами, самець помер через 20 хвилин після повернення.

«Самка Ельза залишилася, загинув самець Тошик. Зараз вона у стресовому стані. Коли ми їх почали випускати у вольєр, самочка вийшла, а, коли я взяла Тошика, у нього були вже зовсім холодні кінцівки. Кровообіг у нього був порушений, бо птах був зв’язаний, до кістки розірвана шкіра на кінцівках, пошкоджене крило, травма голови… Наразі, тіло самця відправили на експертизу для встановлення причин смерті. Хоч оглядово і наш ветлікар, і я як керівник, знаючи цих птахів, зробили свої висновки. Дуже добре, що самка почала їсти. Допомагатимуть їй адаптуватися наш ветеринар і працівники зоопарку», — розповіладиректорка заоопарку.

Вона не виключає, що самця зв’язаним тримали в коробці.

Нагадаємо, що вартість папуг оцінили в 55 тис гривень. Викрадення птахів помітили під час обходу, коли виявили розбиті двері у пташиному вольєрі.

varta1.com.ua: Новини