Окупанти готують «парад» у зруйнованому Маріуполі (ВІДЕО)

Окупанти готують у Маріуполі «парад» на 9 травня. Через це в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів.

Про це сьогодні, 4 травня, повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

До зруйнованого вщент міста прибув перший заступник глави адміністрації президента Росії, відповідальний за питання внутрішньої політики РФ, Сергій Кирієнко. Відомо, що віднедавна саме він став новим кремлівським куратором питань щодо ОРДЛО.

«Основне завдання путінського чиновника — підготовка «урочистих заходів» 9 травня. Відомо, що рашисти відмовляються від проведення «свята» в окупованому Донецьку, в тому числі імітації «військового параду». Поки в ОРДЛО не проводиться підготовчих робіт з цих питань», — йдеться у повідомленні.

Тож Маріуполь, за планами росіян, має стати центром «урочистостей», кажуть у розвідці. Через це в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів.

«Триває широкомасштабна пропагандистська кампанія, в під час якої росіянам демонструватимуться сюжети про «радість» місцевих мешканців від зустрічі з окупантами. Для підготовки відповідних матеріалів Маріуполь відвідував рашистський пропагандист Володимир Соловйов та очільник окупаційної адміністрації Донецька Денис Пушилін», — поінформували в ГУР.

Відео прибирання оприлюднив у «Telegram»-каналі Максим Жорін, колишній командир полку «Азов».

Нагадаємо, Маріуполь заблокований російською армією від 1 березня 2022року. Захисники України зібралися на заводі «Азовсталь»: полк «Азов», частина морських піхотинців, прикордонників та нацгвардійців.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також