Окупанти крадуть вагони на півдні країни і переправляють у Крим — Подоляк

Почнуть з вагонів, а закінчать масовими крадіжками унітазів, зауважив радник керівника ОП

ФОТО: ілюстративне

Російські військові в окупованому Херсоні дали вказівку залізничникам у захоплених регіонах перенаправити всі пошкоджені та цілі напіввагони до Нової Каховки та Херсона, а потім їх розбирають і спрямовують у Крим.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у «Telegram».

Він зазначив, що кремлівські пропагандисти освоюють бюджети, вішаючи в Херсоні борди «Мы здесь навсегда», і приїхали «банально заробити на бюджеті».

За його словами, у той же час російські військові «хочуть встигнути… вкрасти».

«За інформацією з місцевих джерел, окупанти дали ультимативну вказівку залізничникам у тимчасово захоплених південних регіонах перенаправити всі пошкоджені та цілі напіввагони до Нової Каховки та Херсона. Підкреслюю: всі вагони, включно з ледь «живими»», — написав Подоляк.

За його словами, там відбувається розбирання вагонів, які надійшли: колісні пари та візки демонтують для спрямування до окупованого Криму, а рами й кузови відправляють на розрізання на брухт — також у напрямку Криму.

«Залізничникам наказано залишити тільки платформи для транспортування техніки й незначний парк для внутрішніх перевезень в ОРДЛО», — розповів радник.

Він зазначив, що «російські військові (бойовики) чудово розуміють свої часові перспективи перебування в Херсоні».

«Ніхто насправді не планує займатися тимчасово окупованою областю чи інтегрувати її економіку в російський простір. Треба встигнути вкрасти якомога більше. Тому наступний крок нам уже добре відомий — масова крадіжка унітазів і викручені лампочки в під’їздах у Херсоні», — додав Подоляк.

Нагадаємо, у Повітряних Силах розповіли, скільки авіації росія використовує у війні проти України.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також