Окупанти можуть сформувати «добровольчі батальйони» замість мобілізації — ISW

Сформовані батальйони зараз виїжджають на полігони

Фото ілюстративне

В Інституті вивчення війни аналітики припускають, що у Кремлі наказали російським регіонам формувати «добровольчі батальйони».

Про це йдеться у свіжому звіті ISW.

Ймовірно, в РФ вирішили формувати добровольчі батальйони для участі у російському вторгненні в Україну замість оголошення часткової чи повної мобілізації. 

Тим часом російські ЗМІ пишуть про створення або розгортання так званих добровольчих батальйонів у Курській області, Приморському краї, Республіці Башкортостан, Республіці Чувашія, Чечні, Республіці Татарстан, місті Москва, Пермській, Нижегородській та Оренбурзькій областях формувань та добровільних підрозділів у Тюменській області.

Аналітики наголошують, що батальйони можуть сформуватися з 34 тисяч військовослужбовців, якщо кожен регіон РФ створить хоча б одну військову частину чисельністю 400 осіб.

«Цілком можливо, що деякі суб’єкти федерації можуть відкласти або не взяти участь у створенні батальйонів, при цьому офіційні особи у Волгограді, як повідомляється, мовчать щодо формування нових підрозділів. Сформовані батальйони зараз виїжджають на полігони і, ймовірно, завершать місячну підготовку до кінця серпня, але вони не будуть боєздатними за такий короткий період», — йдеться у повідомленні.

Додамо, що раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що росіяни взяли паузу у боях.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також