Окупанти на одному із напрямків зібрали понад 100 тисяч військових

Для порівняння - на піку війни в Афганістані радянські війська мали 120 тисяч особового складу.

ФОТО: ілюстративне

Російські загарбники зібрали на Лимано-Куп'янському напрямку понад 100 тисяч солдатів.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі інформаційного телемарафону.

«На Лимано-Куп'янському напрямку ворог зосередив дуже потужне угрупування - понад 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, понад 550 артилерійських систем і 370 реактивних систем залпового вогню», - сказав Череватий.

Також він для порівняння сказав, що на піку війни в Афганістані Радянські війська мали 120 тисяч особового складу.

 Як підкреслив Череватий, на Лимано-Куп'янському напрямку ворог зосередив десантні підрозділи, найкращі мотопіхотні підрозділи і як додаткову підтримку - бойовий армійський резерв, територіальні війська, приватній військові компанії, так звані штурмові підрозділи «Z».

Речник зазначив, що окупанти мають намір прорвати українську оборону.

Читайте також: військовий експерт пояснив, за яких умов Україна переможе до кінця 2023 року.

«Наші воїни гідно і стійко тримають оборону, не дають ворогу остаточно перехопити ініціативу, і тому завдають по ньому постійні удари. За цю добу ворог 543 рази бив по нас різними системами й калібрами артилерії, здійснив 14 авіанальотів і 7 штурмів, в ході відбиття яких наші воїни знищили 40 окупантів, 103 було поранено. Також було знищено 3 танки, 4 бойові машини піхоти, гармата »Мста-Б«, міномет, 2 безпілотних літальних апарати і 3 ворожих авто», - сказав Череватий.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк