Окупанти не пропускають в Маріуполь гумконвої вже п’ятий день — Єрмак про військові злочини росіян

Росія будує абсолютно тоталітарну систему, і якщо її не зупинити сьогодні, то завтра вона вторгнеться до нових країн Європи

ФОТО: Андрій Єрмак

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що дав інтерв’ю американському телеканалу «CNN», в якому розповів про воєнні злочини Росії та звернувся з закликом припинити війну.

Кілька фраз з розмови Єрмак опублікував у «Telegram».

«Сьогодні в розмові з «CNN» я розповів, що під руїнами драматичного театру в Маріуполі, на який Росія скинула надпотужну бомбу, вціліли люди. Воєнні злочини росіян в Україні ми спостерігаємо щодня. Маріуполь — це приклад, наш біль. Росіяни не пропускають в місто гумконвої вже п’ятий день — це потрібно припинити», — йдеться в повідомленні. 

Єрмак також наголосив, що Україна сьогодні воює з Росією не лише за себе, а за всі демократії та вільні народи світу: «Коли ми переможемо — переможе увесь вільний світ».

«Нам потрібно більше допомоги. Ворог щодня руйнує інфраструктуру, школи, лікарні, під реальною загрозою перебувають наші АЕС. Нам потрібне негайне припинення війни. І стабільний мир на століття наперед, гарантії безпеки — це наш пріоритет», — заявив голова Офісу президента.

Він наголосив, що світ нарешті має побачити — Росія будує абсолютно тоталітарну систему, і якщо її не зупинити сьогодні, то завтра вона вторгнеться до нових країн Європи.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також