Окупанти повідомили свої плани про референдум у Херсоні

Поки розмов про референдум не ведеться

Заступник голови призначеної Росією адміністрації в окупованому Херсоні сказав, що регіон не проводитиме референдум про офіційне приєднання до Росії, доки не припиняться бойові дії в Херсоні та прилеглих областях — Одеській та Миколаївській.

Заступник голови Херсонської військово-цивільної адміністрації Кирило Стремоусов заявив, що, наразі, «розмов про референдум не ведеться». 

«Пізніше ми повідомимо, коли буде якесь голосування чи плебісцит, але це буде не сьогодні і не завтра, тому що наше перше завдання — навести порядок і організувати систему управління в Херсонській області», — додав Стремоусов.

Українські чиновники раніше попереджали, що російські війська та встановлені Росією керівники готують фіктивний референдум, який буде відображати подібні зусилля Росії на Донбасі щодо створення сепаратистських республік у 2014 році. 

Хоча плани референдуму, схоже, були скорочені, Стремоусов нещодавно заявив, що промосковська влада Херсона попросить російську військову базу. Він також сказав, що підтримувана Росією адміністрація наполягає на планах створення нової «банківської системи», яка буде «повністю інтегрована» в російську систему.

Регіон на півдні України перебуває під контролем Росії з початку вторгнення в кінці лютого.  

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також