Окупанти стягують резерви на Херсонщину для оборони

В обласному центрі фіксуються нові підрозділи противника

ФОТО: ілюстративне

Через наближення українських збройних сил окупанти намагаються посилити оборону Херсона.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич в «Telegram».

«Через наближення ЗСУ окупанти намагаються посилити оборону Херсона, переміщуючи до міста резерви. В обласному центрі фіксуються нові підрозділи противника, військовослужбовці яких погано орієнтуються у місті», — зазначив він.

За інформацією Янушевича, на Херсонщині окупанти посилюють адміністративно-поліцейський режим. Людям забороняється в’їзд та виїзд із населених пунктів, введено комендантську годину. У Херсоні загарбники провели обшук житлових приміщень мікрорайону Східний, з яких видно Антонівський міст.

Місцевих мешканців Каховки та Козацького військові РФ попередили про відкриття вогню на ураження в разі їх наближення до переправ. У Новій Каховці загарбники посилили фільтраційні заходи за участі співробітників ФСБ — перевіряють телефони, шукають громадян, які допомагають ЗСУ.

Також Янушевич повідомив, що ворожа армія обстріляла смт Архангельське, села Любимівка, Ольгине та Станіслав.

«Пошкоджені житлові будинки, серед місцевих є загиблі та поранені», — написав голова ОВА.

За його словами, окупанти продовжують мародерити у Херсоні та області. У місцевих відбирають транспорт, обкрадають будинки.

Крім того Янушевич повідомив, що окупанти увірвалися до квартири херсонця, провели там обшук, побили господаря та вивезли у невідомому напрямку. Також окупанти вдруге викрали жителя Каховки. Місцеперебування чоловіка невідоме.

Нагадаємо, у військовій адміністрації Харківщини повідомили кількість деокупованих населених пунктів.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк