Окупанти вбили медикиню «Госпітальєрів» Олександру Мулькевич (ФОТО)

Ворожий дрон атакував автомобіль медиків

Вчора, 14 серпня, в селищі Білий Колодязь, що на Харківщині, загинула киянка та медикиня «Госпітальєрів» Олександра Мулькевич з позивним «Майк». У селищі Білий Колодязь Харківської області окупанти обстріляли машину медичного батальйону Госпітальєри. Вони скинули на машину fpv-дрон. Про це повідомили начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов та пресслужба батальйону.

Внаслідок атаки російської федерації загинули двоє медиків – чоловік та жінка, які були в автомобілі.

«Вибухом із російського безпілотника зачепило також автівку цивільних, яка їхала в тому ж напрямку. Там було троє людей, усі вони поранені», – зауважив він.

Загинула медикиня Олександра Мулькевич (27.03.1989-14.08.2024)

У батальйоні підтвердили, що загибла медикиня — 35-річна Олександра Мулькевич на позивний Майк.

« Майк була неймовірною людиною, водієм, бойовим медиком, командиром екіпажу і просто свідомою громадянкою нашої країни. Завжди мотивувала, сама теж прагнула навчатись, підвищувати навички, саморозвиватись. Завжди піклувалася про свій екіпаж, і не тільки», – пишуть у Добровольчому медичному батальйоні Госпітальєри.

Там зазначають, що “під час знайомства з такими сильними й тендітними дівчатами, у голові зникає фраза: “Дівчатам не місце на війні”.

Крім того, за словами Ольги Мурки, ще одна 26-річна медикиня батальйону отримала поранення середньої тяжкості, її ушпиталили.

Засновниця Госпітальєрів Яна Зінкевич повідомила у Facebook, що екіпаж із трьох медикинь мав відпрацювати у середу останній день своєї ротації і «завтра вже бути вдома зі своїми сім'ями».

«Троє відважних українок, які обрали своєю місією порятунок людських життів, наймирнішу і найнебезпечнішу ідею, були змушені змінити свої мирні професії і долучитись до підтримки українських Сил оборони. На кривавому рахунку росіян іще одна обірвана молода доля відважної українки», — написала Зінкевич.

14 серпня російські окупанти вдарили FPV-дроном по медичній машині в селищі Білий Колодязь Харківської області.

Прессекретарка Госпітальєрів Ольга Мурка повідомила, що одна медикиня батальйону загинула, друга була поранена.

Раніше повідомляли: на Личаківському кладовищі поховали Героїню Ірину Цибух (ФОТО, ВІДЕО)

Зінкевич зазначила, що поранена парамедикиня перебуває в госпіталі з пораненням середнього ступеня тяжкості. Вона наголосила, що інформацію про чин прощання і похорону буде оголошено згодом.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також