Окупанти відкрили вогонь по торговому судну, яке прямувало до порту на Одещині: подробиці

Росіяни залучили до нальоту на суховантаж бойовий гелікоптер

ФОТО: ілюстративне

Корабель Чорноморського флоту рф влаштував провокацію із судном, яке прямувало до порту в Одеській області. Бойовий корабель «Васілій Биков», який патрулює акваторію Чорного моря на південному заході, атакував торговельний корабель Sukru Okan, який перевозить зерно, пісок та інші сухі вантажі. По цивільному судну відкрили «попереджувальний вогонь», заявили у прес-службі міноборони росії та пропагандистські ЗМІ рф.

 Там повідомили, що близько 6:40 у південно-західній частині Чорного моря патрульним кораблем Чорноморського флоту рф «Василь Биков», який здійснював контроль судноплавства, було виявлено суховантажне судно «Сукра Окан» під прапором Республіки Палау, що прямував до українського порту в Ізмаїлі.

«На вимогу зупинки для огляду щодо перевезення заборонених вантажів капітан суховантажу не відреагував. Для примусової зупинки судна з російського бойового корабля відкрили попереджувальний вогонь з автоматичної стрілецької зброї. З метою огляду суховантажного судна з борту патрульного корабля було піднято гелікоптер Ка-29 з групою російських військовослужбовців», - йдеться у повідомленні.

За словами Міноборони росії, після радіопереговорів судно зупинило хід, оглядова група висадилася на суховантажне судно. 

Читайте також, у рф почали застосовувати дрони «Shahed» власного виробництва.

Після завершення роботи оглядової групи на борту «Сукра Окан» судно продовжило рух до порту Ізмаїл.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк