Окупанти відновили діяльність «Беркуту», який залякує місцевих мешканців — СБУ

До мешканців Херсонщини застосовують психологічний тиск, насильство та погрози вбивства

ФОТО: ілюстративне

На Херсонщині окупанти створили так зване «Головне управління МВД» і відновили діяльність розформованого спецпідрозділу «Беркут».

Про це повідомляє СБУ.

Службі безпеки вже вдалось встановити особи всіх колаборантів і зрадників, які вступили до створеного окупантами “Главного управлєнія МВД Херсонской області”.

“Псевдоутворення виконує завдання щодо придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованих районів півдня України. Це відбувається шляхом масових репресій, переслідувань і незаконних затримань громадян. Для цього, зокрема, окупанти відновили діяльність регіонального підрозділу міліції “Беркут”, — йдеться у повідомленні.

До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство та погрози вбивства. Зафіксовано факти викрадення і катування людей.

“Також колаборанти під керівництвом російських спецслужб здійснюють підбір та вербування своїх “однодумців”, яким пропонують приєднуватись до угруповань окупаційного “главку МВД”. Для пошуку “кандидатів” використовують особисті зв’язки, у тому числі серед колишніх співробітників правоохоронних органів”, — розповіли в СБУ.

За матеріалами СБУ вже повідомлено про підозру 26 представникам “обласного управлєнія МВД”, які переховуються на тимчасово окупованій території Херсонщини. 14 із них є колишніми працівниками Національної поліції.

Нагадаємо, українські пілоти на Херсонщині знищили ворожий командний пункт, техніку та склади з боєприпасами.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також