Окупанти виготовляють власні дрони з двигунами з Aliexpress: наскільки небезпечні БПЛА «з палок»

Росіяни запускають їх з травня поточного року

ФОТО: Національна гвардія України

Російські окупанти почали атакувати Україну саморобними БПЛА. Дрони «невизначеного типу», які росіяни виготовляють з фанери та двигунів з AliExpress, можуть становити реальну проблему для української системи ППО. Про це пише видання Defense Express, що спеціалізується на збройовій тематиці.

Зазначається, що це вже далеко не перше використання ворогом таких «літаючих етажерок». Росіяни запускають їх з травня поточного року. Одним з очевидних завдань таких дронів є проведення повітряної розвідки, про що свідчить наявність на борту звичайних «цивільних» фотоапаратів. 

Другим ймовірним завданням цих безпілотників є «спам», тобто перевантаження та виснаження української ППО. Як зазначає Defense Express, насправді такі дрони є досить дешевим та ефективним рішенням для виконання цілого роду простих задач, наприклад, візуальної фіксації українських засобів ППО на маршруті польоту.

«Цікаво, що на одному із »приземлених« дронів цього типу знайшли кутовий відбивач, і це могло свідчити про те, що росіяни навмисне будують ці безпілотники так, щоб вони були помітні для РЛС і відповідно провокувати активність засобів нашої протиповітряної оборони», – пише видання.

Фахівці припускають, що для зв’язку з оператором на ці дрони можуть встановлювати модеми супутникового зв’язку «Иридиум».

«Фактично з AliExpress там куплені двигуни і противник їх застосовуватиме. Це вже не вперше, коли з простих матеріалів, як-то кажуть, «із палиць», ліплять цей літак і запускають його у бік нашої держави. Але, незважаючи ні на що, – це небезпечно», – в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Читайте також: в розвідці повідомили про темпи мобілізації в рф.

 Він зазначив, що будову безпілотників окупантів досліджують за уламками. Ігнат пояснив, що подібні дрони здатні переносити кілька кілограмів вибухівки.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також